piatok, 25. septembra 2015

Čokoládovo nutellový cheesecake

Veľmi som si obľúbila ferrero rocher tortu. Orechy, nutella, čokoláda... tak to je moje :) na objednávku som mala upiecť čokoládovo nutellový cheesecake. Mám doma nespočetné množstvo časopisov a kníh s receptami, ale tak na 99% som z nich nikdy žiadny recept nevyskúšala :D otvorila som teda moju obľúbenú knihu cheesecakov a hľadala niečo,čo by sa mi hodilo. A ako na zavolanie fererro rocher cheesecake :) Z tejto knihy som už napiekla napr. čokoládový chilli cheesecake alebo rebarborový cheesecake.


Na tortovú formu s priemerom 24cm potrebujeme

Základ

  • 350g keksov (použila som kakaové bebe a lotus)
  • 160g rozpusteného masla


Plnka

  • 9 plátkov želatíny
  • 500g mascarpone
  • 330g jemného tvarohu alebo smotanového syra
  • 300g nutelly
  • 375ml smotany na šľahanie
  • 150g roztopenej horkej čokolády
Ja som do plnky pridala aj čučoriedky, aby to nebola až taká sladká bomba :) V pôvodnom recepte prídávali naviac pokrájané bonbóny fererro rocher. 


Postup

Keksíky si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Opakom lyžice natlačíme zmes na dno i boky tortovej formy. Formu si zatiaľ odložíme do chladničky alebo mrazničky. 
Želatínu si namočíme podľa návodu na obale. Na plnku si zmiešame mascarpone, tvaroh, roztopenú čokoládu a nutellu. Nutellu  dávam na chvíľku do mikrovlnky, aby nebola taká tuhá. V malom hrnci si zahrejeme smotanu a pridáme k nej želatínu, z ktorej vytlačíme vodu. Miešame kým sa nám želatína úplne nerozpustí. Ale pozor. Smotana nesmie vrieť ! Opatrne precedíme do syrovo čokoládovej zmesi a vymiešame dohladka. V tomto okamihu pridáme ovocie alebo bonbóny. Nalejeme na základ do formy a necháme v chladničke stihnúť minimálne hodiny, najlepšie však celú noc :) 

Pred podávaním ozdobíme cheesecake ovocím, lieksovcami, čokoládou... :)



1 komentár: