nedeľa, 15. februára 2015

Nepečený čokoládový cheesecake s čili



Chcelo sa mi opäť trochu experimetovať. :) Vyskúšala som teda čokoládový cheesecake s čili. Je nepečný, takže aj veľmi jednoduchý a rýchly. A ak v recepte vynecháte chilli máte dokonalý čokoládovy cheesecake :) 

Potrebujeme:


Na základ


  • 250g kakaových sušienok (napr Bebe)
  • 125g roztopeného masla




Na plnku:


  • 250g mascarpone
  • 300g smotanového syra 
  • 100g trstinového cukru
  • 400ml smotany na šľahanie
  • 6 plátkov želatíny
  • 200g vysokopercentnej tmavej čokolády
  • 1 ČL čili


Postup:


Sušienky si podrvíme v kuchynskom robote, roztlčieme v igelitovom sáčku, ale ja ich najradšej vždy pomeliem na mlynčeku na orechy. Tieto omrvinky potom zmiešame z rotopeným maslom. Túto zmes poriadne natlačíme opakom lyžice do tortovej formy s priemerom 23cm a zatiaľ odložíme do chladničky.

Vo veľkej miske si vymiešame mascarpone, smotanový syr a cukor dokrémova. Dáme si namočiť želatínu podľa návodu na obale. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovnke a potom zmiešame s čili. Radšej najskôr pridajte menej čili a postupne ochutnávajte. V malom hrnci si zahreme smotanu a pridáme k nej želatínu, z ktorej vytlačíme vodu. Miešame, kým sa nám želatína úplne nerozpustí. Precedíme cez sitko,aby sme sa zbavili prípadne nejakých malých nerozpustených kúskov želatíny a opatrne primiešame roztopenú čokoládu. Tento čokoládový krém opatrne vlejeme do syrovej zmesi a všetko spolu dobre zamiešame. Vyberieme si z chladničky tortovú formu s našim pripraveným základom a vylejeme naň krém. Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie celú noc. 

Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára