pondelok 2. júna 2014

Rebarborový cheesecake

Sezóna rebarbory sa už kráti, a preto som neodolala, keď som ju uvidela v obchode. Jej kyselkavá chuť v spojení s karamelovými sušienkami je neodolateľná. :)

Potrebujeme:

  • 850g rebarbory
  • 80ml bazového sirupu
  • 50g trstinového cukru


na cesto

  • 200g karamelových sušienok Lotus
  • 150g roztopeného masla
na plnku
  • 4 plátky želatíny
  • 250g jemného tvarohu
  • 200g riccoty
  • 30g trstinového cukru
  • 180ml šľahačkovej smotany

Postup:

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do pekáča. Posypeme ju cukrom a polejeme bazovým sirupom. Pečieme približne 15-20 minút pri teplote 180°C, až kým nie je mäkká, ale stále drží tvar. Po upečení ju necháme vychladnúť. Trochu rebarbory odoberieme, aby sme ju mohli na záver použiť na ozdobu. Zvyšok zmixujeme ponorným mixérom.
Na cesto najemno rozdrvíme sušienky a zmiešame z roztopeným maslom. Cestom naplníme tortovú formu a poriadne popritláčame lyžicou. 
Želatínu si namočíme do vody. Zatiaľ si zmiešame riccotu, tvaroh a cukor, a potom primiešame aj rebarborové pyré. Smotanu pomaly zahrejeme vo vodnom kúpeli. Zo želatíny vytlačíme vodu a pridáme ju ku smotane.Miešame, kým sa želatína úplne nerozpustí. Smotana však nesmie vrieť. Hmotu potom primiešame k tvarohovej zmesy. Zmes nalejeme na cesto do formy a dáme do chladničky najlepšie na celú noc. Keď je cheesecake hotový, ozdobíme ho rebarborou a mandľovými lupienkami.

Bon appétit :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára