nedeľa, 13. júla 2014

Red velvet cake alebo zamatová torta


Potrebujeme:

  • 250g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 15g kakaa 
  • 110g masla izbovej teploty
  • 250g kryštálového cukru
  • 2 veľké vajíčka
  • 240ml cmaru / acidka
  • 1ČL vínneho octu
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • červené potravinárske farbivo
  • vanilkovú esenciu
na plnku:
  • 250g mascarpone
  • 250g philadeplhie
  • 400ml smotana na šľahanie 40% - tnej 
  • 100g práškového cukru
  • smetafix
  • ovocie
Postup:

Zmiešame si múku, soľ, kakao a všetky ingrediencie spolu preosejeme. Cmar zmiešame v inej miske s farbivom. Vyšľaháme si maslo, postupne pridávame cukor a po jednom vajcia. Nakoniec pridáme aj trochu vanilkovej esencie. Do tejto zmesy potom postupne a nastriedačku prišľahávame na najnižších otáčkach múčnu zmes a cmar. Nakoniec v malej mištičke zmiešame sódu s ocotom a hneď zamiešame do cesta. Tento proces musí prebehnúť rýchlo. Vylejeme do formy a pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť.
Na krém si spolu vyšľaháme mascarpone, philadelphiu, smotanu a cukor a smetafix. Vychladený korpus pozdĺžne prekrojíme a naplníme krémom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára