sobota, 7. júna 2014

Zdravý perník s červenou repou

Milujem, keď po celom dome rozvoniava  koláčik. A najradšej mám vôňu perníka. :) Pôvodne som si nakúpila červenú repu, že si z nej urobím smoothie na raňajky. Nakoniec som sa však rozhodla zakomponovať ju do koláčika. Myslím, že repu ani nezacítite,ale zaručene si pochutnáte. A ešte k tobu bez väčších výčitiek, pretože som použila len samé zdravé vecičky. Verím, že si príjemne zamaškrtíte. S láskou Domi! :)


Potrebujeme:

  • 150g jahôd
  • 220g červenej repy
  • 2PL kokosového oleja
  • 260g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 370g špladovej múky
  • 1ČL sódy
  • 2PL kakaa
  • štipka škorice
  • štipka muškátového oriešku
  • 70g nasekaných orechov
  • sójové mlieko na zriedenie cesta
  • kyslý džem
  • 200g kvalitnej čokolády
  • 180ml šľahačkovej smotany
Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Očistenú repu, jahody a kokosový olej spolu vymiešame v mixéri a primiešame ku zmesi vajec a cukru. Múku si zmiešame so sódou, kakaom, škoricou, muškátovým orieškom a postupne zamiešame ku zmesi. Nakoniec pridáme orechy. Ak by bolo cesto príliš husté, primiešame trochu sójového mlieka podľa potreby. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme približne 20-25 minút pri teplote cca 170°C. Po upečení necháme trochu vychladnúť a potrieme džemom. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme ju trochu zohriať a pridáme polámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť čokoládu. Polevou polejeme koláčik a necháme stuhnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára