utorok, 24. júna 2014

Jablkové koláčiky




Potrebujeme

na cesto:
  • 50g práškového cukru
  • 100g masla
  • 150g špaldovej múky
  • 1 žĺtok
  • citónovú kôru

na plnku:
  • 1 vajce
  • 2-3 PL trstinového cukru
  • 500g postrúhaných jabĺk
  • lyžica roztopeného masla
  • vanilku
  • citrónovú šťavu
  • trochu škorice
  • 2 štipky muškátového orieška
  • 3PL pomletých orechov plus trochu sa posypanie
  • môžete pridať aj hrozienka alebo čerešne
(inšpirácia - hami mňami) 


Postup:

Z cukru, masla, múky, žĺtka a citrónovej kôry vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potavinárskej fólie a odložíme aspoň na pol hodinku do chladničky. 
Zatiaľ si nastrúhame jablká a necháme ich zatiaľ tak, aby pustili šťavu.  Z chladničky vyberieme cesto a vyľkáme ho na hrúbku približne 3mm a vykrajujeme veľkým pohárom kolieska. Môžete použiť zapekacie misky alebo plech na muffiny. Toto množstvo mi vystačilo na jeden plech, teda 12 kúskov. Každý otvor na plechu si vymastíme maslom alebo vyložíme muffinovým papierovým košíčkom. Následne vložíme cesto, ktorým pokryjeme dno aj okraje. 
Jablká ubavíme prebytičnej šťavy, pridáme ostatné suroviny na plnku a plníme nimi košíčky. Povrch ešte posypeme pomletými orechmi. Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút. 

S láskou Domi ! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára