nedeľa, 1. júna 2014

Cesnakové slimáky

Cesto:
  • droždie
  • 2ČL cukru 
  • 4dcl vlažného mlieka
  • 1dcl oleja
  • 2ČL soli
  • 600g hladkej múky
  • jeden väčší uvarený zemiak

Plnka: 
  • 1 zmäknutá hera
  • 3ČL soli
  • 2 žĺtky
  • slnečnicové, tekvicové a sezamové semienka 
  • 7 strúčikov cesnaku

Postup:

Do malej misky si nalejeme trochu mlieka, pridáme cukor, rozmrvíme droždie a počkáme, kým vykysne kvások. Zatiaľ si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec hotový kvások. Do kysnutého cesta ešte postrúham uvarený zemiak. Tak zostanú slimáky mäkké aj na ďalšie dni (teda ak sa dovtedy všetky nezjedia). Cesto vymiesime, poprášime múkou,prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Heru, soľ, žĺtky, pretlačený cesnak a semienka zmiešame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a potrieme plnkou. Cesto zatočíme do rolky a opäť potrieme plnkou. Vykrajujeme malé trojuholníky a ukladáme na plech. Plech nemusíme ničím vymastiť. Pečieme približne pri teplote 190°C dozlatista.

Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára