sobota, 12. apríla 2014

Rezy kardinál

Potrebujeme:


Na bielkové cesto:
  • 5 bielkov
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • štipka sódy bikarbóny

Na piškótové cesto:
  • 2 vajcia 
  • 175g trstinového cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • 4 kopcovité lyžice hladkej múky 

Na plnku:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače do šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 300g mrazeného/čerstvého ovocia
  • 5 lyžíc džemu z lesného ovocia
  • 2 lyžice solamylu


Postup:

Bielky šľaháme s bikarbónou, keď máme sneh skoro hotový, pridávame postupne cukor, až kým nie je zmes úplne tuhá. 
Bielkovou zmesou naplníme mikroténový sáčok, roh odstrihneme. Plech vyložíme papierom na pečenie a nastriekame 5-6 riadkov snehu, medzi ktorými nechávame medzery. Sušíme v rúre vyhriatej na 120°C približne 25 minút. 
Vajcia, žĺtka,cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme dotuha. Zmiešame múku s kypriacim práškom a opatrne zamiešame vareškou k žĺtkovej zmesy. Zmesou opäť naplníme vrecko a vyplníme voľný priestor na plechu. Pečieme približne 20 minút na 180°C. 
V hnrci necháme zovrieť džem s 2 lyžicami solamylu. Pridáme ovocie, znížime teplotu a 3-4 minútky povaríme. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Smotanu so stužovačom vyšľaháme s cukrom. 
Upečené cesto odtránime z papiera na pečenie. Prekrojíme na dve časti. Polovicu cesta potrieme vychladnutou zmesou džemu a ovocia a následne smotanovým krémom. Zakryjeme druhou polovicou cesta. Dáme stuhnúť do chladničky.

Bon appétit ! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára