štvrtok 17. apríla 2014

Pomarančový cheesecake


Potrebujeme:

Na cesto:
  • 125g mäkkého masla
  • 80g trstinového cukru
  • 250g hladkej múky
  • 1 vajce
  • nastrúhaná pomarančová a citrónová kôra
Na krém:
  • 5 vajec
  • 500 g jemného tvarohu
  • 1000ml bieleho jogurtu
  • 160g trstinového cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 kopcovitá ČL kvalitnej vanilky
  • nastrúhaná kôra z pomaranča a citróna
  • trochu štavy z pomaranča a citróna
Na obloženie:
  • 3-4 pomaranče
  • lyžica trstinového cukru
  • 2 lyžice pomarančovej štavy
  • solamyl

Postup:

Suroviny na cesto spracujeme šľahačom a následne z neho vytvoríme tvar gule, zabalíme do potravinárskej fólie a cca na hodinu odložíme do chladničky. 

Vychladené cesto rozvaľkáme medzi dvoma kusmi potravinárskej fólie na priemer väčší ako je priemer tortovej formy. Cesto preložíme do formy a okraje dobre pritlačíme k bokom. Dno popicháme vidličkou.
Mne cesto pretŕčalo cez okraj formy.  Nožom som ho teda zarovanala a zvyškom cesta som vyložila plech na muffiny a tiež som ich následne naplnila plnkou. 

V mise zmiešame žĺtky, tvaroh, jogurt, cukor,vanilku, škrob, kôru a šťavu z pomaranča a citróna. Túto hmotu nalejeme na cesto do formy. Pečieme pri teplote 160°C približne 90 minút. 
Pomaranče očistíme a nakrájame napr. na kolieska. Šťavu z pomarančov zachytíme do hrnca (ak by jej bolo málo, môžeme ešte vytlačiť šťavu z pomaranča podľa potreby) a povaríme s cukrom. Podľa potreby zahustíme solamylom. 
Navrch koláča poukladáme pomarančové kúsky a polejeme pripravenou pomarančovou šťavou. Dáme stuhnúť do chladničky. 

S láskou, Domka  :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára