nedeľa, 20. apríla 2014

Nepečený kávový koláčik

Žiadne sviatky by sa v našej rodine nezaobišli bez tohto chutného koláčika. Milujem ho napriek tomu, že kávu vôbec nepijem. Je veľmi jednoduchý a rýchly. 

Potrebujeme:
  • 8 balíkov Keksov Indiánka
  • 0,5l mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 250g hery
  • mletá káva
  • práškový cukor


Na polevu :
  • 200ml smotany na šľahanie
  • 200g čokolády
  • lyžica masla


Postup:

Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Do hrnčeka si uvaríme  kávu, a potom ju scedíme. Krém následne vyšľaháme s herou, čajovou lyžičkou kávy a práškovým cukrom podľa chuti.
Keksy namáčame z jednej strany do kávy a ukladáme na plech omočenou časťou hore. Potrieme polovicou krému. Na ďalšiu vrstvu namáčame do kávy celé keksy a opäť potrieme krémom. Na poslednú vrstvu ukladáme keksy namočenou stranou dolu.
Smotanu si za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plameňa a pridáme polámanú čokoládu a maslo. Za občasného miešania necháme rozpustiť. Ešte horúcu polevu vylejeme na koláč a dáme ho do chladničky stuhnúť. 

Dobrú chuť ! :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára